Radi unapređenja korisničkog iskustva na našoj stranici koristimo digitalne kolačiće (cookies). Korišćenjem naše stranice, slažeš se da se neki kolačići preuzimaju od strane tvog pretraživača. Podešavanja vezana za kolačiće, mogu biti promenjena u Cookie Settings, u tvom pretraživaču.

Introduction » Vodene boje

Akvarel boje za slikanje

Sort by 
Manufacturer  Uobičajena cena 1,790 RSD

Cena 1,490 RSD

novo
akcija


Uobičajena cena 235 RSD

Cena 189 RSD

novo


Uobičajena cena 1,049 RSD

Cena 949 RSD

novo


Uobičajena cena 587 RSD

Cena 469 RSD

novo
Uobičajena cena 499 RSD

Cena 429 RSD

akcija


Uobičajena cena 499 RSD

Cena 299 RSD

akcija


Uobičajena cena 2,349 RSD

Cena 1,790 RSDUobičajena cena 1,999 RSD

Cena 999 RSD

akcija
 

Akvarel boje ili vodene boje su mešavina biljne mineralne, životinjske ili sintetičke boje i veziva (guma arabika ili glicerin) lako razradivog u vodi. Zahvaljujući tome su poznate boje za akvarel. Za razliku od uljanih boja, boje za slikanje akvarela nemaju izražena svojstva prekrivanja podloge. Zato se putem slojeva jedan preko drugog može ostvariti "prenosno" slikarstvo koje čini više slojeva na jednoj slici što stvara nove nijanse. Boje za akvarel su pakovane kako u suvom pakovanju u vidu kocki, tako i polu suvom u tubama - paste ili tekučnosti u bočicama. Boje u tubama sadrže više glicerina što doprinosi lakšem mešanju s vodom.

Akvarelové farby sa ako umelecké pomôcky vyrábajú v pevnej forme (suchá alebo polosuchá) v mištičkách, vo forme pasty (tuba), či tekutiny vo fľaštičkách. Farby v tubách obsahujú viac glycerínu ako farby v mištičkách, a preto sa dajú ľahšie rozmiešať s vodou. Tento typ farieb patrí medzi obľúbené maliarské potreby.

 

 

 

ZDJlYzdmNj