Radi unapređenja korisničkog iskustva na našoj stranici koristimo digitalne kolačiće (cookies). Korišćenjem naše stranice, slažeš se da se neki kolačići preuzimaju od strane tvog pretraživača. Podešavanja vezana za kolačiće, mogu biti promenjena u Cookie Settings, u tvom pretraživaču.

Introduction » Kaligrafija i Hand Lettering

Kaligrafija - umetnost lepog pisanja

Sort by 
Manufacturer  Uobičajena cena 1,790 RSD

Cena 1,490 RSD

akcija
 

Lepo pisanje, kaligrafija ili krasnopis? Kako god želite!

Negovati lep rukopis danas, kada je sve digitalizovano, posebno je i veoma simpatično

 

Da, ponovo se ceni ova veština! Lepo pisanje i kaligrafija su opet u modi, ali su alati koji se koriste za ovu tehniku pretrpeli određene modifikacije i modernizaciju. Sve teže ćete naći prirodne trske, pera i metalna pera za pisanje, a sve je više proizvođača slikarskog pribora koji su u svoju ponudu uvrstili takozvane “brush pen” flomastere.

Šta je Brush pen?

Radi se o proizvodima koji su u formi flomastera - imaju u sebi mastilo, boju na bazi vode ili boju na bazi alkohola, ali umesto klasičnog vrha imaju mekan i elastičan oštar vrh koji podseća na kaligrafsku četku. Takvim vrhom možete izvući liniju koja je debela samo deo milimetra, pa do linije debljine 5-6 mm, zavisno od ugla pod kojim ga postavite na papir. I to sve u jednom potezu! Naravno, pisanje njima nije jednostavno jer takođe zahtevaju preciznu i smirenu ruku, ali posle par dana vežbanja postaje pravo zadovoljstvo.

Veliki izbor nijansi naći ćete u seriji Ecoline brush pen, kao i kod markera Aqua Solo Goya. Prati ih glas da su izuzetno trajni i da sadrže visoku koncentraciju pigmenata, a ima ih i u setovima kod kojih je cena povoljna.

Tuš, mastilo i pero

Jedna od glavnih prednosti kada je u pitanju moderno pero za pisanje jeste što nema umakanja u mastilo i nema rizika da će vam mastilo kapnuti na papir tamo gde ne bi trebalo, ali gledano iz umetničkog ugla to im može biti nedostatak. Nisu bez razloga ona živinska pera umočena u staklenu bočicu sa tušem često motiv na slikama i fotografijama, ima u tome posebne draži. Ako vas upravo to privlači ne brinite, kvalitetan tuš se i dalje pakuje u staklenu bočicu.

Set za kaligrafiju

Mnogi se slažu da je set za kaligrafiju jedan od najsavršenijih poklona i da odgovara apsolutno svim prilikama. Verovatno zato što su uglavnom spakovani u fine drvene kutije, izuzetno se cene, pažljivo koriste i dugo čuvaju. 


Ako vas zanima više, čitajte o kaligrafiji i na našem blog-u.

MzNmN