Opšti uslovi poslovanja
Opšti uslovi poslovanja

Podatke koje nam ostavljate putem narudžbina na slikarskipribor.rs [artmie.rs], služe isključivo za pružanje pojedinačnih usluga i neće biti prosleđeni trećim licima ili na neki drugi način komercijalno eksploatisani.

Opšti uslovi poslovanja primjenjuju se na poslovni odnos između kupca i firme BELA DUGA DOO Zaječar, Ljube Nešića bb, 19000 ZAJEČAR, MB: 21278327, PIB: 109976265. Osoba odgovorna za poslovanje je Goran Dimitrijević (info@slikarskipribor.rs | 066 / 804 0399).

Moguće nas je kontaktirati putem e-maila info@slikarskipribor.rs ili putem telefona na broj
066 / 804 0399 radnim danom od 08:00 - 16:00.

Prodavac se obavezuje:

- da će isporučiti pravu vrstu i količinu robe za kupovnu cenu i uslove plaćanja, koji stupaju na snagu na dan slanja elektronske narudžbe,
- da će isporučiti robu po normama, propisima i pravilima koje važe u R. Srbiji i Evropskoj Uniji,
- dostaviti do kupca robu u sladu sa rokovima dostave, već uvezenu i ocarinjenu od nadležnih organa R. Srbije.Kupac se obavezuje:

- da će naručenu robu ispravno preuzeti, proveriti celovitost paketa, u slučaju propusta odmah obavestiti kurisku službu,
- da će u roku od 7 dana platiti naručenu robu po kupoprodajnoj ceni i u celosti, ukoliko je izabrao plaćanje unapred na račun, u suprotnom će narudžba biti otkazana.

Raskid ugovora, i povraćaj robe bez navedenog razloga

Potrošač ima pravo da u roku od 15 dana od dana kupovine, samovoljno raskine ugovor i vrati robu prodavcu bez navođenja razloga, ukoliko kupac prodavcu na vreme i pravilno dostavi potrebne informacije. O raskidu ugovora, potrošač mora informisati prodavca putem e-maila.

Zamena i povrat robe

Po Zakonu o zaštiti potrošača, Kupac ima pravo da u roku od 15 dana, od dana kupovinu, zameni ili vrati robu bez navođenja razloga za to, i u zavisnosti od odgovornosti, troškove transporta roba od kupca do prodavca snose
- ili kupac - ukoliko se radi o njegovoj greški ili želi, povratu robe itd
- ili prodavac - ukoliko je poslat pogrešan proizvod, nisu poslati svi proizvodi, stigao je oštećen proiuzvod, poslat je neispravan proizvod itd

Roba mora biti u originalnom pakovanju i ne sme biti oštećena. U slučaju povraćaja robe, roba ne sme biti poslata na plaćanje pouzećem. Po prijemu i proveri vraćene robe, vratićemo Vam novac na bankovni račun. Roba ne sme biti korišćena na bilo koji način.

Plaćanje i dostava

Za svaki naručeni proizvod plaćate unapred (bankovni transfer, uplatom na račun u banci, PayPal ili neki drugi način) ili pouzećem. Rok dostave za svaku robu je različit. Ukoliko je naručeno više proizvoda zajedno, u jednoj narudžbi, prolongira se vreme isporuke do najdužeg vremena potrebnog za isporuku svakog od pojedinačnih proizvoda. Pri nepredviđenim okolnostima poput gubitka robe od strane pošte, ili oštećenja robe, kašnjenja isporuke od strane kurira, roba može biti vraćena i kupcu će biti vraćen novac.

Rok isporuke je obično 3 do 5 radnih dana, u zavisnosti od dostupnosti proizvoda. Za svaki proizvod istaknuto je očekivano vreme dostave. Prilikom poručivanja različitih proizvoda, rok za dostavu biće onaj koji je duži, s obzirom da se svi proizvodi isporučuju zajedno.

Reklamacije

Prema Zakonu o zaštiti potrošača, kupac ima pravo na reklamaciju 48 meseci o dana kupovine. Prodavac ima pravo da reklamaciju uvaži ili prihvati.

U slučaju dostave oštećene ili pogrešne robe, molimo Vas kontaktirajte nas putem e-maila, u kojem ćete nam napisat broj narudžbe i opis reklamacije. U najkraćem mogućem roku kotaktiraćamo Vas i Vaša reklamacija će biti sprovedena u zakonskom roku.

Ukoliko kupac ne ispuni sve navedene zahteve prodavac nije u obavezi da završi proces u roku od 30 dana.

Reklamacije ne važe za robu oštećenu nestručnim i nemarnim rukovanjem. Zaštite svoju robu od uzroka koji je mogu oštetiti, prirodnih elemanata te vremenskih uticaja.

Prava potrošača vezana za prodavca proizlaze iz Zakona o zaštiti potrošača "Sl. glasnik RS", br. 73/2010 kao i ih zakona koja važe u EU a koji će biti sadržani u novim izmenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača 2014 godine.

Lične podatke treba koristiti u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti "Službeni glasnik RS" br. 97/2008, 104/2009, 68/2012 - Odluka ustavnog suda 107/2012 statuta korišćenim jedino u svrhe poslovanja između prodavca i kupca, i neće biti prosleđeni trećoj strani (s izuzetkom osoba koje vrše prevoz robe).

Popusti i akcije

Nije moguće kombinovati više akcija ili popusta u jednoj porudžbini.
Takođe, akcija ili popust se ne može koristiti od strane jednog kupca u više porudžbina za vreme trajanja akcije.

Mzk4OGQz