Na našoj stranici koristimo digitalne kolačiće (cookies). Korišćenjem naše stranice, slažeš se da se neki kolačići preuzimaju od strane tvog pretraživača.

Introduction » Slikarski stalak

Slikarski stalak

.

Sort by 
Manufacturer  Price before discount 2,590 RSD

Cena 1,425 RSD

novo
discount 45 %
Uobičajena cena 10,490 RSD

Cena 8,890 RSDUobičajena cena 11,790 RSD

Cena 9,990 RSDUobičajena cena 8,890 RSD

Cena 8,490 RSDUobičajena cena 2,349 RSD

Cena 1,949 RSDUobičajena cena 18,990 RSD

Cena 15,990 RSD

Uobičajena cena 3,590 RSD

Cena 3,390 RSDUobičajena cena 18,990 RSD

Cena 16,390 RSD

Uobičajena cena 3,790 RSD

Cena 3,390 RSD

Uobičajena cena 645 RSD

Cena 549 RSDUobičajena cena 8,290 RSD

Cena 6,990 RSDUobičajena cena 5,890 RSD

Cena 4,690 RSD  

Slikarski stalak je neophodan u svakom ateljeu!
Kako odabrati odgovarajući štafelaj?

  

Štafelaj ili slikarski stalak, kako ga neki umetnici zovu, je jedna od najbitnijih stvari u ateljeu. Na njega slikar postavlja platno na kom će raditi, podešavajući visinu i nagib, što mu omogućava udoban rad, maksimalnu kontrolu nad potezima i preglednost zahvaljujući vertikalnom položaju slikarskog platna. Postoji više tipova: stoni, klasičan studijski i vanjski stalak za slikanje. Uglavnom su napravljeni od drveta, ali postoje lagani, sklopivi modeli štafelaja od aluminijuma koji su namenjeni za slikanje napolju.

Stoni štafelaj je manjih dimenzija i potrebno je smestiti ga na sto odgovarajuće visine. Obično se na ovakvim tipovima može postaviti platno visine do 60 cm, tako da odgovara onim slikarima koji vole da stvaraju na manjim i srednjim dimenzijama platna i u sedećem položaju. Idealan izbor za decu i početnike jer je i njegova cena povoljna.

Studijski ili stalak za atelje - ovo su modeli koji se postavljaju na pod, mogu biti u “A” ili “H” obliku. Predviđeni su za sve formate platna i drugih slikarskih podloga, a najčešće je maksimalna visina formata koji možete postaviti oko 130cm. Takozvani A tip poput našeg Economy štafelaja ima sklapajuću zadnju nožicu te je zgodan za manje ateljee. H tip obično ne možete sklopiti ali je njegova prednost savršena stabilnost i jedan od takvih je naš KING stalak.

Vanjski, poljski ili stalak za slikanje u pleneru - sve su to nazivi za model koji je lagan, lako se sklapa i rasklapa i možete ga poneti sa sobom ukoliko želite da slikate napolju. Štafelaj od aluminijuma je posebno zahvalan za ovakve prilike zbog izuzetno male težine. Dok kofer-štafelaj, poput našeg Valeriano Box štafelaja, može biti od koristi onima koji žele da imaju sve na jednom jestu jer u njega mogu spakovati sav potreban pribor, boje i četkice. Za entuzijaste i ljubitelje prirode ovaj tip je sjajno rešenje jer ga možete postaviti bilo gde.

Više o ovoj i drugim slikarskim temama čitajte na našem BLOG-u.

Y2JlNTgy