Na našoj stranici koristimo digitalne kolačiće (cookies). Korišćenjem naše stranice, slažeš se da se neki kolačići preuzimaju od strane tvog pretraživača.

Introduction » Slikarska platna

Platno za slikanje

.

eko maliarske plátno Laneno slikarsko platno na ramu MUSEALSlikarsko platno na ramu PROFI

Sort by 
Manufacturer  





Uobičajena cena 649 RSD

Cena 520 RSD

Black FRIDAY




 

Cena 139 RSD



 

Cena 225 RSD











Uobičajena cena 269 RSD

Cena 209 RSD









Uobičajena cena 9,990 RSD

Cena 6,990 RSD















 

Niste sigurni kako izabrati odgovarajuće slikarsko platno?
Rado ćemo vam pomoći!

Platno za slikanje koje je postavljeno na drveni blind ram je osnova vaše slike i morate ga pažljivo birati. Osim što je važno da sam platneni deo bude kvalitetan i pripremljen na pravi način, važno je da i drvene letvice na koje je platno postavljeno budu pažljivo napravljene i spojene kako bi vaše delo bilo trajno.

Platno na ramu

U našoj ponudi možete naći više tipova platna na ramu i svako od njih je pripremljeno, odnosno premazano odgovarajućim gessom. Na tako pripremljenom platnu možete odmah slikati akrilnim ili uljanim bojama, ali raditi i drugim vrstama slikarskih boja i hobi proizvoda. Najčešći izbor kako profesionalnih slikara, tako i početnika i onih koji se slikarstvom bave iz hobija, su pamučna PROFI i EKO platna koja su napravljena od 100% pamuka i imaju odličan odnos cene i kvaliteta.

Natur platno koje ima prirodnu bež boju ili crno platno koje je premazano crnim akrilnim gessom - možete izabrati neku od ove dve varijante na osnovu svog načina rada i slikarskog senzibiliteta, ukoliko ne želite čisto belu podlogu za rad. Tradicionalno, laneno platno se i dalje smatra najtrajnijim zbog elastičnosti koju poseduje i otpornosti na promenu temperatura i vlažnosti vazduha, te je ovo najbolji izbor ako želite savršeno platno.

Šta predstavljaju naša praktična pakovanja? U pitanju je set platna istih ili različitih dimenzija od 3 ili 4 komada. Ovim setovima smo kupovinu učinili jednostavnijom a proizvod povoljnijim.

Platno u rolni

Osim što možete kupiti platno u rolni u različitim širinama, možete sami napraviti blind ram od drvenih letvica u dimenzijama koje želite. Ukoliko se dobro snalazite u ovakvim poslovima i zatezanje platna vam ne predstavlja problem, ovo će biti još povoljnija varijanta platna za slikanje. Kao i platno koja su već zategnuta na ram, tako je i platno u rolni koje možete kupiti kod nas premazano preparaturom i spremno za slikanje.

Više o slikanju na platnu ali i o pripremanju platna i zatezanju platna na blind ram možete čitati na našem BLOG-u.

ZWM1M